Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Wel al standaard voor Petri-achtige beschrijvingen

 

De algemene strekking van het artikel van Van der Aalst en Rigter in de uitgave van 6 maart over Petri-netten onderschrijf ik van harte.

Toch ben ik bang dat de heren niet helemaal op de hoogte zijn van de stand van zaken. Er wordt namelijk beweerd dat "Eén goede conceptuele standaard voor het modelleren van bedrijfsprocessen ontbreekt". Schijnbaar zijn ze niet op de hoogte van de Idef-standaarden. Hoewel deze afkomstig zijn uit de VS, is Idef0 voor functies/activiteiten al redelijk bekend hier. Bovendien is hiervoor ook een import/export-definitie (IDL), waarmee complete modellen van de ene tool naar de andere kunnen worden overgebracht. Er bestaan verschillende aanvullende standaarden waaronder de ook redelijk bekende Idef1x voor data-modellen en Idef3 voor processen/toestanden. Deze laatste lijkt mij te voldoen aan de eisen die in het artikel gesteld zijn voor een Petri-achtige beschrijving van bedrijfsprocessen.
Voor de goede orde: mijn bedrijf distribueert al jaren de System Architect-producten van Popkin Software, waaronder SA/BPR, dit bevat onder andere de eerder genoemde standaarden. De Idef3-modellen zijn ook te exporteren naar Simprocess Lite van Caci voor simulatie en analyse.
 
R. James
R.T.S. bv

 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1396807). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.