Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Swing uit de bocht

 

Martin Healey schrijft in zijn column 'Eclipse is de moeite waard' (Computable, 14 november)de impact van Eclipse op het bouwen van applicaties op de client met behulp van Java.

Hij schrijft terecht dat een Java-applicatie, gemaakt met SWT, er uitziet als een 'native' applicatie en zich ook zo gedraagt. SWT is wellicht de redding voor Java op de client. Hiermee is het eindelijk mogelijk om een Java-applicatie te maken die er echt als een Windows-applicatie uitziet. Met Swing is het onmogelijk een goede Windows-applicatie te maken omdat een Swing-applicatie er altijd vreemd blijft uitzien.
Swing is mijns inziens de reden waarom Java tot nu toe geen succes is op de desktop. Met SWT gaat dit wellicht veranderen. Hiertoe zouden we allemaal Swing vaarwel moeten zeggen en SWT moeten gaan gebruiken.
Om Java op de desktop een succes te maken, zou SWT in de JRE opgenomen moeten worden. Helaas zal Sun een concurrerende 'widget set' wel niet in de JRE willen hebben.< BR>
 
Martijn de Bruijn

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1286033). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×