Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Een ezel stoot ...

Redactioneel commentaar

 

Ongeveer 80 procent van de Nederlandse bedrijven onderschat de werkelijke ict-impact van de nieuwe boekhoudregels die per 1 januari 2005 onder de ifrs-wetgeving van kracht worden. Dat blijkt uit onderzoek van Heliview.

De helft van de ondervraagde bedrijven denkt dat de nieuwe regels geen noemenswaardige gevolgen zullen hebben voor systemen, software en processen. Het blijkt zelfs dat een halfjaar voor de wettelijke invoering ongeveer 20 procent van de Nederlandse beursgenoteerde bedrijven zelfs nog nooit van ifrs (internationale financiële rapportage standaarden) gehoord heeft.
Deze gegevens vertonen overeenkomsten met de gang van zaken rond het millenniumprobleem. Ook dat konden bedrijven al jaren van tevoren aan zien komen, maar toch moest er in het laatste jaar nog onnoemelijk veel werk verzet worden.
De omschakeling naar de euro is zo'n zelfde verhaal. Hoe kan het dat bedrijven dit soort ingrijpende interne veranderingen zo lang uitstellen? In een eerder interview met Computable zei Thanassis Vassiliadis, onderzoeker bij Heliview: "Als een situatie niet duidelijk is, nemen bedrijven een afwachtende houding aan. Dan wachten ze nog even met overgaan." Daarbij komt natuurlijk dat het voldoen aan boekhoudregels geen proces is dat een bedrijf direct geld oplevert, zoals het maken van producten of het leveren van diensten. Er wordt in deze economisch zware tijd liever geen aandacht, tijd en geld besteed aan zaken die niet direct geld in het laatje brengen. Toch zullen ze wel moeten; de einddatum ligt immers vast. Of zijn we met z'n allen ten derde male bezig met broddelwerk?< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1346326). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×