Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Hobby-industrie

Redactioneel commentaar

 

De ict-industrie blijft moeite hebben de zaken op orde te krijgen. Vergelijkingen met de auto-industrie, waar producten ook kapot gaan en teruggeroepen worden, gaan allang niet meer op. Het langverwachte en veiligere Service Pack 2 voor Windows XP moet zo snel mogelijk geïnstalleerd worden, adviseert Microsoft. Het ingrijpende SP2 moet n�et meteen geïnstalleerd worden, adviseren onder meer IBM en HP hun eigen personeel. Damned if you do, damned if you don't.

Microsoft adviseert gebruikers ook de automatische update-functie van Windows standaard aan te zetten. SP2 draagt deze optie meteen aan. Dan ben je voortaan altijd beschermd. Tenminste, dat is de gedachte. Zakelijke gebruikers moeten het nog wel even testen. Bijvoorbeeld voor websites en -applicaties, die nu te maken krijgen met de strengere beveiliging van het tweede pakket lapmiddelen voor Windows XP.
Dit geldt ook voor andere software, waaronder die voor klantenrelatiebeheer (crm) van Microsoft zelf. Pardon? Jawel, de Outlook Sales-client van Microsoft CRM 1.2 doet het niet meer na het installeren van SP2. Nu heeft de leverancier dit zelf al ontdekt én er een lapmiddel voor uitgebracht. Dat is echter een oplossing voor de getroffen applicatie, wat dus niet automatisch meekomt in SP2.
Onderzoeksbureau Forrester zegt dat SP2 gezien - en behandeld - moet worden als een nieuwe Windows-versie. De NGN (Netwerk Gebruikersgroep Nederland) heeft op haar website al een vergaarplek ingericht voor SP2-ervaringen. Groot voordeel voor ons land (en andere niet-Engelstalige gebieden): de vertalingen van SP2 komen pas in de komende paar maanden. Er is dus nog tijd voor lapmiddelen voor dit tweede pakket lapmiddelen.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1337493). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×