Managed hosting door True

Philips ziet licht in echografie

Zorgtechnologieconcern neemt softwarebedrijf TomTec over

 

cloud computing in de zorg

Het Nederlandse zorgtechnologieconcern Philips heeft het Duitse TomTec aangekocht. Hiermee krijgt de onderneming de beschikking over software waarmee echobeelden zijn te analyseren. Philips versterkt hiermee zijn marktpositie op het gebied van hartonderzoek en kan zich nu ook richten op verloskunde en gynaecologie. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Het in München gevestigde TomTec heeft ongeveer honderd werknemers in Europa, de Verenigde Staten en Azië. De software van het bedrijf wordt gebruikt door meer dan twintigduizend artsen in zo'n zeshonderd zorginstellingen wereldwijd.

Overnamepad

Philips is al een tijd op overnamepad. Zo kocht het bedrijf eerder voor 1,9 miljard euro het Amerikaanse Spectranetics, dat specialist is in vaatchirurgie-apparatuur. Ook de eveneens uit de VS afkomstige startup CardioProfilic, dat katheters biedt om bloedproppen tegen te gaan, en het Britse Health & Parenting, dat apps voor (toekomstige) ouders maakt, zijn aan het portfolio toegevoegd.

Philips bracht vorig jaar zijn verlichtingsdivisie als zelfstandig bedrijf naar de beurs en stootte onlangs dochterbedrijf Lumileds, dat verlichtingscomponenten maakt, af.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6159904). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Philips
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×