Managed hosting door True

KPN Ventures investeert in alarmeringssysteem Sensara

 

medische afspraak

De investeringstak van KPN, KPN Ventures, levert kapitaal aan Sensara, een Rotterdamse ontwikkelaar van een intelligent alarmeringssysteem voor preventieve ouderenzorg. De investering van KPN Ventures is onderdeel van een grotere financieringsronde van in totaal 3,8 miljoen euro. Van Herk Ventures en het management van Sensara zijn de andere investeerders.

Sensara combineert slimme sensoren met intelligente zelflerende software die continu het activiteitenpatroon registreren en zorgverleners en familieleden attenderen op ongebruikelijke situaties - en alarm slaan als er iets mis is.

Reinout Engelberts, ceo van Sensara: ‘Er is een grote behoefte van zorginstellingen voor ouderen, lokale overheden en verzekeringsmaatschappijen aan preventieve gezondheidszorg. Een slim alarmeringssysteem kan hieraan bijdragen. Dankzij de investering kunnen we onze sales vergroten, onze producten continue verder ontwikkelen en onze klantenservice verbreden. Daarnaast kunnen we ook de eerste stappen nemen naar het buitenland.’   

Sensara is opgericht in 2013 als een spin-off van TNO. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam.

KPN Ventures, gevestigd in Rotterdam, richt zich op Europese bedrijven die zich focussen op IoT, connected home, digital health, cybersecurity, mobile services, cloud computing en data-analytics. Het bedrijf investeerde eerder in onder meer Actility, EclecticIQ, SecurityMatters, Viloc en CardioSecur. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5999041). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij KPN
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×