Managed hosting door True

Wie gunt wat

Acknowledge levert IaaS-platform aan Promen

 

Frank Rossel (links), algemeen directeur Promen en Maarten Mollemans, commercieel directeur Acknowledge

Sociale werkplaats-aanbieder Promen kiest na een Europese aanbesteding voor ict-dienstverlener Acknowledge voor de levering en het beheer van een infrastructure as a service (IaaS)-platform. De overeenkomst geldt voor de komende drie jaar met optie tot verlenging van vijf jaar.

Bij Acknowledge werken zo’n 230 mensen, verdeeld over kantoren in Waalre en Goes. Het bedrijf gaat de huidige on premise omgeving migreren naar een IaaS-platform dat gehost wordt vanuit twee datacentra. Het technische beheer wordt door Acknowledge uitgevoerd, Promen houdt de regie over het applicatielandschap.

Migratie servers

Promen heeft vestigingen in Gouda en Capelle aan den IJssel en is werkzaam op het gebied van sociale werkvoorziening en re-integratie. Binnen Promen telt zo'n veertienhonderd medewerkers waarvan ongeveer tweehonderd gebruik gaan maken van de nieuwe ict-oplossing. De instelling heeft zo’n vijfentwintig virtuele servers, waaronder een aantal Citrix-servers, die worden gebruikt om de applicaties aan te bieden aan de gebruikers. Al deze servers worden gemigreerd en naar de laatste versies van de besturingssystemen gebracht.

Algemeen directeur van Promen Frank Rossel licht toe waarom de organisatie overstapt van on premise naar IaaS: 'We hebben geen eenmalige investering meer, maar een flexibele maandelijkse afrekening. Ook zijn we ontzorgd wat betreft beheer en daardoor niet meer afhankelijk van de beperkte ict-bezetting bij Promen. Ten slotte kunnen we, doordat we ict als dienst afnemen, zelf meer focussen op onze applicaties.' 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6184910). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×