Managed hosting door True

Wie gunt wat

Deventit helpt Brugge aan erfgoedportaal

 

Brugge heeft een erfgoedportaal in gebruik genomen. Ruim 390.000 Brugse erfgoedstukken kunnen momenteel op Erfgoedbrugge.be via één muisklik doorzocht worden. Het gaat om onder andere schilderijen, sculpturen, middeleeuwse handschriften, foto’s, kaarten, archeologische vondsten en historische kranten. Het Erfgoedportaal is gerealiseerd door softwarebedrijf Deventit, een specialist in collectiebeheer en portaalbouw uit Bunschoten.

Op Erfgoedbrugge.be kunnen verschillende collecties tegelijkertijd verkend worden: die van Musea Brugge, Beeldbank Brugge, Kaart en Huis, Magis, de historische krantencollectie en de collectie middeleeuwse handschriften van de Openbare Bibliotheek Brugge, de virtuele leeszaal van het Stadsarchief en het Guido Gezellearchief. Uiteindelijk wordt het de virtuele verzamelplek voor zestiende erfgoedcollecties van deze Vlaamse stad met zijn beroemd historisch centrum.

De basis van de portaaloplossing wordt gevormd door het softwarepakket Atlantis van Deventit uit het Utrechtse Bunschoten. De software is in eigen beheer is ontwikkeld en geschikt voor gebruik door bibliotheken, musea, archieven en andere instellingen die grote collecties makkelijk online toegankelijk willen maken. Voor Brugge heeft Deventit de Atlantis-applicatie zodanig ingericht dat de erfgoedinformatie beschikbaar is voor de, onder toeristen populaire, App Xplore Bruges. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5929702). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×