Managed hosting door True

Wie gunt wat

Ordina regelt ICT nieuwe meldkamer Haaglanden

 

Veiligheidsregio Haaglanden heeft de nieuwe gemeenschappelijke meldkamer van de politie, brandweer en ambulance in Ypenburg (Den Haag) in gebruik genomen. Ordina was verantwoordelijk voor de bouw van de ict-infrastructuur van de gemeenschappelijke meldkamer. Daarbij maakte het bedrijf gebruik van werkplekvirtualisatie. De komende drie jaar is de ict-dienstverlener tevens verantwoordelijk voor het beheer van de infrastructuur.

Veiligheidsregio Haaglanden heeft gekozen voor een nieuwe, gemeenschappelijke meldkamer voor politie, brandweer en ambulance om de dienstverlening te verbeteren tegen lagere kosten. Ordina implementeerde volledige werkplekvirtualisatie om niet alleen het stroomgebruik, maar ook het stof en geluid op de werkvloer zoveel mogelijk terug te dringen. Om de beschikbaarheid van de ict-systemen te kunnen garanderen, heeft Ordina alle systemen dubbel en redundant uitgevoerd.

'De integratie van meerdere meldkamers van politie, brandweer en ambulance vereist een innovatieve aanpak', zegt Barend de Zoete, directeur Professional Services & Projects van Ordina. 'Systemen moeten natuurlijk goed op elkaar zijn aangesloten maar mensen op de werkvloer moeten ook snel inzicht hebben in alle nodige informatie. Medewerkers van meldkamers werken onder hoge druk, elke seconde telt. Ict moet dat proces optimaal ondersteunen. Door bijvoorbeeld werkplekvirtualisatie toe te passen bieden we medewerkers niet alleen een snelle, efficiënte omgeving, maar verminderen we ook het geluid van pc's op de vloer.' 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4701308). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures bij Ordina
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×