Managed hosting door True

Wie gunt wat

Koning & Hartman graaft in De Bilt aan FttH

 

Koning & Hartman heeft van Reggefiber de opdracht gekregen voor het aanleggen van een Fiber to the Home- (FttH)netwerk in de gemeente De Bilt en Bilthoven. Meer dan vijftienduizend woningen worden voorzien van een glasvezelaansluiting. De opdracht heeft een waarde van ruim tien miljoen euro. De telecomdienstverlener moet voor de aanleg van het netwerk circa honderdvijftigduizend meter geul graven waar ruim een miljoen meter glasvezelkabel in wordt gelegd.

Het project zal ruim één jaar in beslag nemen. De straten en trottoirs in De Bilt en Bilthoven worden hiervoor gedeeltelijk geopend. Glasvezeldienstverlener Reggefiber is een joint venture van KPN, inmiddels meerderheidsaandeelhouder met 51 procent, en investeringsmaatschappij Reggeborgh. Het aannemerswerk heeft het ondergebracht bij Koning & Hartmann, een vaste partner van KPN en Reggefiber.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4668594). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

10 miljoen voor 15000 woningen, da's ongeveer 675 per woning. De aansluitkosten gaan dus snel omlaag. Daarmee ook de exploitatiekosten, en dus ook uiteindelijk de tarieven.

1.000.000 meter kabel in 150.000 meter geul is 7 kabels in de geul. Dat lijkt me wat "over de top", 1 meter kabel per meter geul is al mooi.

66 euro per meter geul is weer niet verkeerd....

Maarten, zoals je wellicht weet is FttH een Ster infrastructuur, en is de lengte van een fiber (meestal Single Mode fiber) dus betrekkelijk lang. Tevens ligt er voor elke aansluiting dus een kabel in de geul, wat voor sommige geulen misschien wel 100 of 200 fibers per geul kan betekenen.

1000 km fiber voor dit soort projecten is niet abnormaal.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×