Managed hosting door True

Prins Constantijn met 53 startups naar CES 2018

 

Prins Constantijn van Oranje

Startup-ambassadeur Prins Constantijn reist met 53 Nederlandse startups naar de Consumer Electronics Show (CES) 2018 in Las Vegas. Tijdens die techbeurs, die van 9 tot 12 januari 2018 plaatsvindt, wordt een Nederlands paviljoen opgetuigd waar startups zich presenteren voor internationaal publiek.

Prins Constantijn, die de belangenorganisatie StartupDelta Nederland vertegenwoordigd, is tijdens de beurs aanwezig. Op het paviljoen presenteren 53 bedrijven zich binnen verschillende thema's. Dat zijn onder meer: robotisering en 3d-printen, smartcity-toepassingen en mobiliteit, av, vr en gaming, consumententech, cybersecurity, gezondheid en welzijn, high-end audio en technologie voor kinderen.

Onder de Nederlandse startups zijn bedrijven die ongeveer drie jaar bestaan en nog weinig omzet behalen uit hun oplossingen. In deze lijst staat het overzicht van de 53 deelnemende startups.

Er staan ook verschillende presentaties op het programma, zoals een bijeenkomst over de samenwerkingen tussen startups en Nederlandse overheden en startups en Nederlandse multinationals. Ook het vinden van afnemers op de Amerikaanse markt en open discussies over de ontwikkelingen binnen bijvoorbeeld mobility en virtual reality staan op de agenda.

Grootste landenpaviljoen

In 2017 was Nederland voor het eerst met een eigen paviljoen aanwezig op de CES. Toen gingen dertig bedrijven naar Las Vegas. Volgens belangenorganisatie StartupDelta heeft Nederland het grootste landenpaviljoen op de beurs. Daarbij moet de kanttekening worden gemaakt dat grote landen de paviljoens vaak hebben opgedeeld per deelstaat of stadsregio. Zo heeft China aparte paviljoens voor de steden Shanghai en Shenzhen.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6275857). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×