Managed hosting door True

Startup Yilps ontvangt groeikapitaal van Netvalue

 

Groeikapitaal

Websitemaker Yilps krijgt opnieuw een kapitaalinjectie. Investeerder Netvalue neemt een belang van twintig procent in de startup. Het bedrijf uit Amsterdam helpt ondernemers aan een professionele website tegen lage kosten. Dit doet het door het aanbieden van een dienst bestaande uit het zelf configureren en assistentie op afstand. De investering volgt na een eerdere investeringsronde in 2016. Welk bedrag Netvalue voor het belang in Yilps betaald heeft, is niet bekendgemaakt.

Yilps-oprichter Johan van Asperen Vervenne stelt dat er ‘onder ondernemers grote behoefte is aan een betaalbare website.’

De ceo: 'Je website uitbesteden aan een bureau of freelancer is voor veel ondernemers en zzp’ers niet aantrekkelijk. Bestaande zelfmaak-kits zijn in de praktijk erg complex en kosten daardoor veel tijd. Slechts een klein percentage van de gebruikers komt tot een bevredigend eindresultaat. Wij bieden een combinatie van het-zelf-doen en hulp-op-afstand. De basiswebsite wordt opgezet door een professionele webdesigner, waarna een klant zelf op zo veel mogelijk onderdelen aan de slag gaat.’

Yilps gaat in de volgende investeringsfase gebruikers helpen aan gratis websites, waarbij ze enkel nog betalen voor hulp op afstand. ‘Wij gaan daarvoor onze ontwikkelde website yilps.nl omvormen naar een gratis variant’, besluit Van Asperen Vervenne.

Trend

De startup is in 2016 door Johan van Asperen Vervenne opgestart als initiatief vanuit zijn bestaande communicatieadviesbureau Trend Development. Het bedrijf claimt tot nu toe negentig ondernemers als klant te hebben gehad. De onderneming is gevestigd in Amsterdam en telt veertien medewerkers.

Netvalue en haar ecommerceholding iMerge zijn sinds 1999 actief als investeerder in e-commercebedrijven. iMerge verwierf in 1999 bekendheid met het opzetten van de computerwebshop TakeitNow en als participant in de eerste sportshop Futurumshop vanaf 2000.

TakeitNow werd in april 2008 verkocht en het aandeel Futurumshop in mei 2013. Huidige participaties zijn Icecat, Hatch (voorheen Iceleads), Testseek.com en Bintime.com. Netvalue is opgericht door Martijn Hoogeveen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6019714). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×