Managed hosting door True

The VR Room wint start-up challenge Computable Café

Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event

 

Virtual reality

De Utrechtse onderneming The VR Room, die virtual-reality ervaringen verzorgt, heeft de start-up challenge gewonnen. Met het winnen van de pitch-wedstrijd, die tijdens de ict-beurzen in de Jaarbeurs gehouden is in het Computable Café, nomineert The VR Room zich voor de voorronde van de Computable Awards 2017 in de categorie 'Nederlandse start-up van het jaar'.

Oprichter van The VR Room Wouter van den Bijgaart geeft een demo aan een bezoeker van het Computable Future Lab.

De wedstrijd voor start-ups werd georganiseerd door CET-X, een incubator en accelerator voor start-ups. Zij bieden een meerjarig traject aan waarin start-ups begeleid worden in hun groei. De wedstrijd maakte onderdeel uit van Future Lab, een plek op de beurs waar twaalf start-ups zich presenteerden voor het beurspubliek.

The VR Room levert virtual reality-entertainment en maakt daarbij gebruik van de VR-brillen Oculus Rift en de HTC Vive. De virtual reality-room moet een alternatief worden voor een dagje of avondje uit, zoals bowlen of lasergamen. The VR Room maakt gebruik van Leap Motion-technologie, waarmee de drager van de vr-bril zijn handen kan inzetten om in beeld handelingen uit te voeren. Deze technologie maakt het gebruik van een controller overbodig.

Het bedrijf heeft in Utrecht een speciale vr-ruimte ingericht waar het virtual reality-entertainment aanbiedt voor verschillende markten, van consumenten tot grote bedrijfsuitjes. Ook biedt het voor bedrijven op locatie vr-diensten aan, waar behalve entertainment onder meer communicatietrainingen middels virtual reality verzorgd kunnen worden.

Procesinnovatie

De jury roemt de start-up, die een nieuwe draai geeft aan een platform waarmee gamebouwers hun game van een extra dimensie kunnen voorzien. The VR Room voorziet in de middelen (ruimte en vr-brillen) en de technologie (Leap Motion) die developers de kans biedt om hun games te testen en een vr-dimensie te geven. 'De techniek die de start-up gebruikt is in principe niet nieuw, maar het gaat hier om procesinnovatie in de game-industrie', aldus jurylid en Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman.

Tijdens de ICT-beurzen Storage Expo, The Tooling Event en Infosecurity.nl, die op 2 en 3 november 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden werden, presenteerden twaalf start-ups van het Future Lab zich in zogenoemde pitch battles.

Met het winnen van de pitch-wedstrijd nomineert The VR Room zich voor de voorronde van de Computable Awards 2017 in de categorie 'Nederlandse start-up van het jaar'. Die prijs werd eerder gewonnen door beveiligingexpert Redsocks (2015) en wervingsplatform via videoboodschappen StartMonday (2016).
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5870983). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×