Managed hosting door True

EvoSwitch biedt start-ups gratis werkruimte

Tech Hub wil samenwerking en innovaties stimuleren in HaarlemValley

 

De Haarlemse datacenterdienstverlener EvoSwitch biedt start-ups gratis ondersteuning en werkruimte aan. De Tech Hub, zoals de werkruimte heet, is gevestigd in het Haarlemse datacenter van EvoSwitch en is bedoeld om innovatie en samenwerking bij start-ups te stimuleren.

EvoSwitch is sinds het begin betrokken bij HaarlemValley, een ‘startup incubator’ die zich richt op de regio Haarlem. Mede door de steun van EvoSwitch heeft HaarlemValley volgens de firma tot nu toe twee miljoen euro kunnen investeren in start-ups. De eveneens in Haarlem gevestigde it-ontwikkelaar 4BIS Innovations maakt in samenwerking met EvoSwitch en HaarlemValley het begin van dit nieuwe initiatief mogelijk.

Oprichter van 4BIS Innovations, Max Kapsthyk, is manager van deze Tech Hub. ‘Ik ben erg blij dat wij samen met HaarlemValley en EvoSwitch kunnen bouwen aan de Tech Hub’, vertelt hij. ‘Vooral in de technologische sector is het belangrijk dat je ideeën in de praktijk kunt testen en ontwikkelen. Wij zijn dan ook blij dat EvoSwitch deze ruimte en zijn kennis beschikbaar stelt.’

Kenniseconomie

Valérie Vallenduuk, oprichtster van HaarlemValley: 'Een groter bedrijf als EvoSwitch kan kleine bedrijven ondersteunen met kennisdeling, maar ook door een paar honderd vierkante meter werkruimte ter beschikking te stellen. Voor start-ups is samenwerking belangrijk. Door dit te stimuleren kunnen zowel grote als kleine bedrijven elkaar helpen, wat kan resulteren in prachtige projecten.’

Ook Eric Boonstra, managing director van EvoSwitch, is enthousiast: ‘Start-ups zijn belangrijk voor Nederland. Jonge ondernemers zijn vaak mensen met frisse ideeën, die met het juiste duwtje in de rug tot grootse dingen in staat zijn. Zo blijft de industrie zich ontwikkelen, evenals onze kenniseconomie. Hier staan wij met EvoSwitch volledig achter en we zijn dan ook blij dat we samen met HaarlemValley de Tech Hub hebben kunnen realiseren. Wij bieden ondernemers dan ook graag een werkplek aan. Bovendien lopen er bij ons allerlei specialisten en techneuten rond bij wie ze terecht kunnen’, besluit hij.

Achtergrond

EvoSwitch levert datacenterdiensten, met cloud- en carrier-neutrale datacenters in Europa en de Verenigde Staten. De firma is onderdeel van de Ocom Group. 4BIS Innovations biedt onder andere oplossingen in data-uitwisseling, integratie van it-systemen, automatisering en doorontwikkeling van businessoplossingen aan. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5809526). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×