Managed hosting door True

Startupbootcamp start fintech en security-programma

 

Start-ups

De Amsterdamse start-up incubator Startupbootcamp komt met een nieuw ‘FinTech & CyberSecurity’-acceleratorprogramma. In een drie maanden durend programma moeten de tien geselecteerde start-ups, gespecialiseerd in onder meer blockchain, fraudedetectie en cloud-beveiliging, de it-beveiliging van de fintech-industrie naar een hoger niveau tillen. Diverse banken ondersteunen het programma.

Het ‘FinTech & CyberSecurity’-programma van Startupbootcamp is bedoeld voor fintech- en cybersecurity-start-ups. Zij moeten zich bezig houden met betalingsoplossingen, kapitaalmarkten, vermogensbeheer, alternatieve financiering, identiteitsmanagement, data- en gedragsanalyse, fraudedetectie, cloud-beveiliging en encryptie.

Het acceleratorprogramma van drie maanden gaat in januari 2017 van start. In totaal kunnen tien start-ups deelnemen aan dit programma. Zij krijgen een eigen kantoorruimte, worden gekoppeld aan mentoren en krijgen toegang tot een netwerk van industriepartners, investeerders en venture capital fondsen. Bovendien ontvangen ze vijftienduizend euro en krijgen ze toegang tot financiering, bijvoorbeeld in de vorm van een converteerbare lening. Rabobank, ING, ABN Amro, SNS Bank, PwC, NN Group, Delta Lloyd en Athlon ondersteunen dit programma.

Michael Dooijes gaat het fintech en cybersecurity-programma van Startupbootcamp in Amsterdam leiden. Hij was de afgelopen jaren bij de incubator betrokken als mentor en partner in de fintech-programma’s in Londen en New York en het e-commerce programma in Amsterdam. Daarvoor was hij lid van de Innovation Board van Rabobank en ceo van MyOrder, het mobile commerce-bedrijf van de bank.

Startupbootcamp opende vijf jaar geleden zijn Amsterdamse vestiging en heeft naar eigen zeggen ruim tachtig start-ups geholpen. Daarvan is 92 procent nog actief.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5794500). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×