Managed hosting door True

UtrechtInc-start-ups behalen 52 miljoen omzet

 

Stijging

De 34 start-ups en zestig uitgevlogen graduate bedrijven van de UtrechtInc realiseerde in 2015 een gezamenlijk omzet van 52 miljoen euro. Daarnaast creëerden zij 740 banen. Dat blijkt uit de resultaten van de Utrechtse incubator.

UtrechtInc is de incubator van Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht. Het ondersteunt sinds 2009 138 start-ups. Ruim twee derde (68 procent) van deze start-ups is in 2015 nog actief. Het gaat om 34 start-ups in huis en zestig uitgevlogen bedrijven (graduates). Gezamenlijk behaalden deze start-ups in 2015 een omzet van 52 miljoen euro. Daarnaast haalden ze in de afgelopen zes jaar 194 miljoen euro aan investeringen op.

Naast het acceleratieprogramma’s biedt UtrechtInc ook kantoorruimte, coaching en een start-up community. Het helpt start-ups ook met financiering via het Rabo Pre-seed Fund. Dit fonds is opgezet door Rabobank Utrecht en Utrecht Holdings met behulp van UtrechtInc en Agentschap NL. Het verstrekt leningen tot vijftigduizend euro en heeft in totaal 2,9 miljoen euro aan leningen verstrekt aan 81 start-ups.

UtrechtInc-directeur Jorg Kop: ‘UtrechtInc gelooft dat ondernemerschap essentieel is om kennis en ideeën om te vormen tot innovaties die bijdragen aan een gezonde samenleving. Wij ondersteunen die innovatieve ondernemers bij het maken van impact. En dat doen wij succesvol aangezien 68 procent van alle 138 start-ups in 2015 actief is.’

UtrechtInc werd eind 2015 door UBI uitgeroepen tot elfde beste universiteitsincubator in de wereld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5748242). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×