Managed hosting door True

Start-up-festijn trekt CEO’s Apple en Alibaba aan

Ook minister-president Mark Rutte is aanwezig bij evenement

 

Internationale sprekers zoals Tim Cook (ceo Apple) en Jack Ma (oprichter en ceo van het online warenhuis Alibaba) zijn dit jaar aanwezig tijdens het Startup Fest Europe. Tijdens het meerdaagse internationale festival kunnen start-ups deals en samenwerkingen sluiten met investeerders. In de periode van 24 tot en met 28 mei zijn er ruim 25 evenementen georganiseerd, verspreid over dertien Nederlandse steden.

Tijdens Startup Fest Europe, van 24 tot en met 28 mei,  worden start-ups, investeerders, bedrijven en wetenschappers door het hele land met elkaar verbonden. Hierbij staan matchmaking, inspiratie en kennisdeling rondom specifieke thema’s centraal. Prins Constantijn van Oranje, voorzitter Startup Fest Europe, licht toe: ‘Het doel van Startup Fest is dat start-ups deals sluiten met investeerders, samenwerkingen aangaan met het bedrijfsleven en het juiste talent aantrekken. Het draait allemaal om kwalitatieve ontmoetingen.’ 

In Nederland worden meer dan 25 verschillende evenementen georganiseerd (zie kader). Zo delen Europese top-ceo’s hun kennis met de bezoekers. Tijdens deze sessies staan businessmodellen en exponentiële technologieën centraal. Onder meer Andrus Ansip (vice-voorzitter van de Europese Commissie), Jack Ma (oprichter en ceo van het online warenhuis Alibaba), Mark Rutte (minister-president), Pieter van der Does (co-founder van Adyen), Tim Cook (ceo Apple), en Travis Kalanick (co-founder en ceo van Uber) zijn aanwezig tijdens de opening van het Startup Fest Europe op 24 mei. 

Campus Party

Naast de sessies worden lokale CoderDojo’s georganiseerd. Hier gaan jongeren met programmeervaardigheden aan de slag om problemen tackelen. In Utrecht zullen op de Campus Party duizenden studenten kamperen. Een week lang is dit 24-uur-per-dag event de plek voor ‘campuseros’ om te innoveren, leren en kennis te maken met de grootste namen in de technologie-wereld.

Startup Fest Europe

Startup Fest Europe is een samenwerkingsverband van de Nederlandse innovatiehubs, diverse accelerators, het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van OCW. De centrale organisatie wordt mede mogelijk gemaakt door de founding partners Deloitte, Google, Rabobank, Shell en Ziggo.

De 25 evenementen worden zelfstandig georganiseerd. Tijdens het Energy Fest (in het Shell Technology Centre Amsterdam) staan technologische vooruitgang en innovaties in de energiesector centraal. F&A Next geeft in Wageningen het podium aan schaalbare innovaties in Food & Agriculture. In Nijmegen staan de ontwikkelingen in de gezondheidzorg en de medische technologie centraal en in Twente en Eindhoven ligt de focus op high tech. Tech incubator YES!Delft transformeert tot een restaurant genaamd Techilicious, waar veelbelovende tech start-ups dineren met corporate captains of industry om sneller samen te innoveren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5696525). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×