Managed hosting door True

Chipmaker NXP in zee met Chinese automaker

NXP

NXP slaat de handen ineen met de Chinese automaker Changan. De chipmaker uit Eindhoven gaat in eerste instantie met de Chinezen samenwerken aan infotainment-systemen en de verdere ontwikkeling en industriestandaarden van voertuigchips voor de auto-industrie. Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Op termijn zullen de Chinezen ook NXP’s v2x-communicatie, nfc-identificatie en adas-systemen en de gezamenlijke r&d gaan toepassen in hun auto’s.

De twee bedrijven zijn geen vreemden van elkaar. Zo hebben ze vorig jaar samen met de eveneens Chinese serviceprovider Neusoft de China Auto Security Common Interests Group opgezet met als doel om samen de hardware-gebaseerde industriestandaarden met betrekking tot veiligheid te ontwikkelen.

Changan Automobile is een in Chongqing gevestigd bedrijf en een van China’s grootste autofabrikanten. Ook is het de eerste onderneming in het land die ervaring heeft met ervaring in autonoom rijden over langere afstanden. In eerste instantie willen de partners samen infotainmentoplossingen en industriestandaarden voor nieuwe voertuigchips ontwikkelen.

Hoe staat het met overname door Qualcomm?

De geplande overname van het Nederlandse NXP door het Amerikaanse Qualcomm is op een zijspoor gekomen. Er zijn namelijk hobbels op de weg, vanwege auto-automatisering. Toezichthouders in Europa en Azië zijn bezorgd over concurrentieverhoudingen en markten. De Europese Commissie (EC) stelt een diepgaand onderzoek in, vanwege zorgen over hogere prijzen, minder keuze en minder innovatie.

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.