Managed hosting door True

Securityspecialist Fortinet in zee met Interpol

 

politie

Cybersecurityspecialist Fortinet gaat een formele samenwerking aan met Interpol rond de uitwisseling van informatie over cyberbedreigingen. De twee partijen werken al enkele jaren informeel samen.

Het doel van de overeenkomst is om wereldwijd proactief op te treden tegen cybercriminaliteit en dit door het uitwisselen van bedreigingsinformatie en privacy-schendingen. Die informatie wordt door het ‘global threat research’-team van Fortinet verzameld. Fortinet en Interpol zullen daarvoor elkaars operationele briefings bijwonen.

De twee partijen zullen ook experts en kennis uitwisselen voor een beter begrip van het huidige bedreigingslandschap. Zo moeten beveiligingsgevaren en privacy-schendingen voorkomen worden.

Fortinet neemt al meer dan twee jaar actief deel aan een werkgroep van beveiligingsexperts binnen Interpol. Het leverde al vaker informatie die bijdroeg aan de ontmanteling van verschillende netwerken van cybercriminelen. Vorig jaar behoorde Fortinet tot een selecte groep van bedrijven dat meewerkte aan een Interpol-operatie om een einde te maken aan cybercriminaliteit in de Asean-regio. Daarbij werden bijna negenduizend command & control-servers en honderden geïnfecteerde websites ontdekt, waaronder verschillende overheidsportals.

Ook bij het oprollen van een groep scammers die meer dan zestig miljoen dollar hadden buitgemaakt bij honderden slachtoffers wereldwijd, was het bedrijf betrokken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6381211). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.