Managed hosting door True

Belastingdienst ook getroffen door DDoS-aanval

 

Belastingdienst

De Belastingdienst is getroffen door een DDoS-aanval. Rond half twaalf vanochtend was de website ongeveer tien minuten slecht bereikbaar. Inmiddels zou de storing zijn verholpen. Het is niet duidelijk of de aanval een verband heeft met de aanvallen op banken die afgelopen weekend en maandagochtend plaatsvonden.

Een woordvoerder van de Belastingdienst meldt aan de NOS dat de dienst regelmatig te maken heeft met aanvallen van buitenaf. Hoe vaak er problemen zijn wordt niet gedeeld.

Het is onduidelijk of de aanval op de fiscus te maken heeft met een DDoS-aanvalsgolf op banken. Afgelopen weekend en maandagochtend was het raak bij meerdere banken. ABN, ING en Rabobank werden getroffen door DDoS-aanvallen en daardoor viel het betaalverkeer met klanten stil.  

Winkeliers slaan alarm

Winkeliers slaan alarm over een toename in het aantal storingen van bankdiensten door DDoS-aanvallen. Ze tellen de laatste maanden een toename van het aantal incidenten en vinden dat er steviger moet worden opgetreden tegen de gevolgen van DDoS-aanvallen op banken omdat deze het vertrouwen in banken en de betaalketen kwetsen. Bovendien hebben storingen gevolgen voor de omzet van winkels. Als klanten niet kunnen betalen lopen de winkeliers omzet mis.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6289757). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Het zou me niet verbazen als Putin hier achter zit.

@Dick
Wat zou die daar mee opschieten?

Kans is groter dat de AIVD erachter zit. Zoals een motief voor aankomend referendum over de wiv of meer budget voor hun organisatie.

Allergrootste kans is dat de cyber criminelen onderdeel zijn van een maffia organisatie die aan het afpersen is.

Los van dat is het een voorbeeld van hoe gevoelig digitaal betalen is en dat je altijd op contant geld moet kunnen terugvallen. Of je blijft gewoon zoveel mogelijk met contant geld betalen zodat je privacy beter gewaarborgd blijft en je geen last hebt van storingen of een ddos.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×