Managed hosting door True

Politie zoekt nieuwe bestrijders cybercrime

Prinsjesdag 2017

Dit artikel delen:

De politie gaat nieuw personeel werven om de capaciteit voor de aanpak van cybercrime op landelijk en regionaal niveau te versterken. Ook is het streven meer onderzoeken naar cybercrime te starten: 310 reguliere zaken en vijftig complexe. Ransomware krijgt volgend jaar extra aandacht. De wereldwijde aanval Wannacry in mei van dit jaar is mede aanleiding hiervoor. Dit blijkt uit de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie voor 2018.

Opsporingsinstanties krijgen ruimere mogelijkheden cybercrime te bestrijden na inwerkingtreding van de wet Computercriminaliteit III. Verder wordt gewerkt aan betere, directe internationale samenwerking met internet service providers. Ook is er aandacht voor een betere grensoverschrijdende aanpak.

Banken, energiebedrijven, drinkwaterbedrijven en andere aanbieders in de vitale infrastructuur krijgen volgend jaar een beveiligingsverplichting. Ze moeten passende maatregelen nemen tegen beveiligingsrisico’s. Ernstige incidenten dienen te worden gerapporteerd. Nederland volgt hiermee de Europese Netwerk en Informatie Beveiligingsrichtlijn (NIB-richtlijn).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.