Managed hosting door True

Nieuwe malware richt zich op gamers

Dit artikel delen:
Aanval

Onderzoekers van het securitybedrijf Eset hebben een nieuwe malware ontdekt die zich verspreidt via games op officieuze sites. Joao is een modulaire malware die kwaadaardige code kan downloaden en uitvoeren.

De criminelen achter deze campagne hebben meerdere multiplayer role games van Aeria Games misbruikt en hun gewijzigde versies op illegale sites geplaatst. De games die met Joao opgezadeld zijn, kunnen informatie over de besmette computer verzamelen en vervolgens bijkomende componenten downloaden aangeboden door de Command&Control-server. De componenten van Joao die door de vorsers van Eset werden ontdekt, beschikten over capaciteiten als backdoor, spionage en DDoS.

‘Het besmettingsproces is goed verborgen voor de slachtoffers en deze gewijzigde games werken zoals men het verwacht. Als de verbeten gamers de gewijzigde game gaan downloaden, is er niets om hun achterdocht te wekken. Zij die niet over een betrouwbare beveiligingsoplossing beschikken, eindigen met een besmette computer’, zegt Tomáš Gardoň van Eset.

Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden, moeten gamers, indien mogelijk, altijd officiële bronnen gebruiken voor hun games, geeft Eset nog mee als advies. Ook het up to date houden van games en systeemsoftware is aan te raden, net zoals het inzetten van beveiligingssoftware.

De ontdekking van de nieuwe malware valt samen met de opening van Gamescom in Keulen, samen met het Amerikaanse E3, de grootste gaming-beurs ter wereld. 

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.