Managed hosting door True

BlackBerry zet vervolgstap naar softwarebedrijf

 

BlackBerry-ceo John Chen

BlackBerry-ceo John Chen tijdens de Security Summit in New York.

BlackBerry zet een volgende stap in haar strategie om van een smartphoneproducent te transformeren tot een softwarebedrijf. Het Canadese bedrijf levert securitysoftware voor Android-smartphones en wil nu ook software gaan leveren voor tablets, wearables en medische apparaten. Dat maakt BlackBerry-ceo John Chen bekend.

Chen liet afgelopen zomer tijdens de Security Summit weten dat BlackBerry weer terug wil naar zijn corebusiness: securitysoftware. Het bedrijf zou enkel smartphones produceren zolang dit winstgevend is. Mocht dit niet het geval zijn, dan zou de ceo deze divisie opheffen. In december 2016 was dat punt bereikt: de fabrikant stopte de smartphoneproductie. Het ging een partnerschap met het Indonesische TCL Communication aan voor de hardwareproductie.

Zelf richt het Canadese concern zich op de ontwikkeling en levering van securitysoftware om het zogenaamde ‘enterprise of things’ te beveiligen. Dat begon met beveiligingsdiensten voor Android-telefoons. Nu kondigt het bedrijf de volgende stap in de transformatie tot een softwarebedrijf aan: securitysoftware aanbieden voor de endpoints van onder meer tablets, wearables en medische apparaten.

‘Wij geloven in het enterprise of things’, vertelt Chen. ‘Elk apparaat beschikt over data: van smartphones en laptops tot medische apparaten, auto’s en verkeerslichten. Deze data zijn met elkaar verbonden, waardoor kansen ontstaan om mensenlevens te verbeteren. Om optimaal gebruik te maken van deze enterprise of things, moeten privacy en security van de endpoints gewaarborgd worden. In onze strategie om een softwarebedrijf te zijn, werken wij samen met leveranciers om onze securitysoftware te implementeren in BlackBerry- en co-branded-producten.’

170 miljoen uit software-tak

BlackBerry maakte ook haar cijfers bekend van het vierde kwartaal, dat op 28 februari 2017 eindigde. Het bedrijf realiseerde een omzet van omgerekend 268 miljoen euro (286 miljoen dollar), waarvan 170 miljoen euro (182 miljoen dollar) uit de software en services-tak komt. Het resultaat is een nettoverlies van 44 miljoen euro (47 miljoen dollar). 

Over het gehele gebroken boekjaar 2017 behaalde het bedrijf een omzet van 1,3 miljard met een verlies van 1,2 miljard euro. In boekjaar 2016 waren dat nog een omzet van 2,16 miljard en een verlies van 208 miljoen dollar. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5992371). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×