Managed hosting door True

Cryptograaf krijgt Europese beurs van 2,5 miljoen

 

Investering

Cryptograaf Ronald Cramer ontvangt een ERC Advanced Grant van 2,5 miljoen euro voor zijn project ‘Algebraic Methods for Stronger Crypto’. De beurs van het ERC (European Research Council) is bedoeld voor wetenschappers die met grensverleggend onderzoek bezig zijn. Cramer leidt sinds 2004 de Cryptology Research groep van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam en is als hoogleraar aan het Mathematisch Instituut van de Universiteit Leiden verbonden.

Ronald Cramer(1968) staat bekend om zijn brede fundamentele bijdragen aan de cryptografie, zoals de Cramer-Shoup-encryptie, die in een internationale ISO-standaard is opgenomen, en de daarop voortbouwende hashproof-systemen, die gebruikt worden voor internetbeveiliging. Daarnaast is hij bekend van zijn theoretische werk aan cryptografische protocollentheorie en de wiskundige aspecten van secure multi-party computation, een samenwerking tussen partijen die elkaar niet hoeven te vertrouwen.

Cramer is een van de auteurs van het boek Secure Multi-Party Computation and Secret Sharing (Cambridge, 2015). In de afgelopen jaren is hij zich gaan richten op  de wiskunde van beveiligingsmethoden die niet door quantumcomputers zijn te kraken: de quantum-safe crypto.   

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5989110). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×