Managed hosting door True

Northwave levert SOC en SIEM aan NEH

Ict-beveiligingsbedrijf Northwave uit Nieuwegein levert NEH een security operating center (soc) en security information en event management (siem). Hiermee wil de ict-dienstverlener uit Leusden de beveiliging en continuïteit van zijn cloudomgeving verhogen.

Vanuit de interne privacy impact assessment (pia) en risico analyses en in het kader van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) besloot NEH te investeren in een security operating center (soc) en security information en event management (siem) van ict-beveiligingsbedrijf Northwave.

Met een soc kan NEH zijn cloudomgeving 24 uur per dag monitoren. De siem creëert zichtbaarheid in de ict-omgeving van de dienstverlener. Hiermee kan het indringers detecteren, snel reageren op incidenten, forensisch onderzoek plegen en rapporteren.

NEH werkt al langer met Northwave samen voor zijn ISO 27001-certificering. De partijen willen gezamenlijk klanten bedienen, met name om integrale security-diensten aan te bieden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5840838). © Jaarbeurs IT Media.
?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Lees meer over:
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×