Managed hosting door True

Interpol arresteert Nigeriaanse CEO-fraudeur

 

email

De internationale opsporingsorganisatie Interpol heeft de leider van een Nigeriaanse cyberbende gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht ruim zestig miljoen dollar te hebben buitgemaakt door valse emails te versturen aan ceo's. In die mails vragen criminelen, die zich voordoen als medewerkers van de financiële administratie, om geld over te maken.

In jargon wordt die methode ook wel business email compromise scams en ceo-fraude, genoemd. De Nigeriaan wordt ervan verdacht eenveertig-koppig netwerk te leiden van cybercriminelen in Nigeria, Maleisië en Zuid-Afrika, dat malware verspreidt en aanvallen uitvoert. Hij wordt er ook van verdacht samen te spannen met witwassers in China, Europa en de Verenigde Staten, die illegale bankrekeningen leverden voor het gestolen geld.

De arrestatie is het resultaat van een samenwerking tussen Interpol en de Nigeriaanse Economic and Financial Crime Commission. Voor de identificatie en arrestatie van de dader is onder meer gebruik gemaakt van onderzoek door ict-beveiliger Trend Micro. De beveiliger meldde in mei 2016 dat ceo-fraude wereldwijd voor meer dan 2,3 miljard dollar aan schade heeft gezorgd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5810642). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×