Managed hosting door True

Onegini krijgt 1,5 miljoen euro aan kapitaal

 

Onegini, leverancier van het gelijknamige mobiele beveiligingsontwikkelplatform, krijgt een kapitaalinjectie van 1,5 miljoen euro van het Nederlandse investeringsfonds The Hatch Firm en de Zuid-Hollandse regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. Met het extra kapitaal wil het bedrijf uit Woerden zijn internationale groei versneld uitvoeren. Naast kantoorlocaties in Woerden en het Poolse Gdansk (Polen) vestigt Onegini zich ook op de campus van het beveiligingscluster The Hague Security Delta.

Met de software-oplossingen van Onegini kunnen organisaties snel en veilig mobiele consumentenapps ontwikkelen en op de markt brengen. De oplossingen bieden onder andere de mogelijkheid om transacties met één klik uit te voeren, in te loggen met een PIN-code, vingerafdruk, gezichtsherkenning, stemherkenning of andere toekomstige authenticatiemethodes, voor zowel web als mobiel. Verder detecteert de Onegini-technologie misbruik proactief, wat datalekken en fraude voorkomt.

'De nieuwe investeerders stellen Onegini in staat om internationaal op te schalen in verkoop, marketing en partnering", aldus algemeen directeur Denis Joannides. Het Nederlandse softwarebedrijf zegt met zijn platform binnen drie jaar na oprichting al uiteenlopende klanten te bedienen, zoals Aegon, Van Lanschot Bankiers, Belgacom, Nationale Nederlanden en de Nederlandse Spoorwegen.

Onegini claimt verder het eerste Nederlandse softwarebedrijf te zijn dat officieel gecertificeerd is door de Secure Software Foundation, een initiatief vanuit de overheid om het veilig ontwikkelen van software te stimuleren en te borgen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5654168). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Ik heb vorig jaar tijdens een IAM bijeenkomst kennis gemaakt met hun product en het bedrijf. Korte reactie: GEWELDIG, Innovatief en mooi.
Tip: Onegini heeft voldoende kennis om iets te doen op het gebied van beveiliging van IoT. Misschien niet in lijn met hun huidige producten (ik heb geen actuele kennis van hun producten) maar wel zeker iets wat het bedrijf de komende tijd goed op de kaart gaat zetten.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×