Managed hosting door True

‘IT-security in 2030: alleen mens is nog hetzelfde’

 

Magnus Kalkuhl, directeur van Kaspersky Lab's European Global Research and Analysis Team (GReAT), voorspelt dat de it in 2030 drastisch anders zal zijn, doordat cloud computing, augmented reality, kwantumcomputers, kunstmatige intelligentie en nanotechnologie dan een totaal nieuw niveau bereikt zullen hebben.

In Kalkuhls artikel ‘IT Security in 2030’ wordt een toekomst neergezet van een door technologie gedreven Utopia, gevoed door innovatie en kansen en compleet anders dan de huidige, apparatuur- en computergerichte digitale wereld.

De steeds snellere evolutie van toekomstige technologieën heeft echter ook een keerzijde. Kalkuhl schetst daarom ook een alternatief beeld van een technologie-afhankelijke dystopie, waar kwesties met betrekking tot privacy, individualiteit en algemene veiligheid van burgers onder druk staan omdat innovatie en mogelijkheden dé drijfveren zijn in de geschetste toekomst.

IT Security in 2030’ biedt een vooruitblik op de technologieën die de meeste kans maken om de toekomstige ‘dagelijkse realiteit’ te worden en analyseert de potentiële voordelen en gevaren voor elk daarvan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4615853). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×