Managed hosting door True

Waakhond persoonsgegevens zelf in de fout

 

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft vanochtend de e-mailadressen openbaar gemaakt van mensen die een nieuwsbrief ontvingen, meldt Emerce. Het plaatste de adressen in de cc-lijst in plaats van de bcc-lijst. Bij het verzenden van een mail met excuses werd de fout vervolgens nogmaals gemaakt.

Het College bescherming persoonsgegevens is de organisatie die in Nederland toeziet op de naleving van de wetten waarin de bescherming van persoonsgegevens wordt geregeld. Het spreekt zich ook uit over de opslag en verwerking van e-mailadressen.

Sinds januari vorig jaar verzendt het College een nieuwsbrief, waarvoor het inmiddels vierduizend abonnees heeft. Duizend van hen kregen vanochtend de nieuwsbrief (over Terrorismebestrijding en privacy) met in de cc-lijst de namen van de overige geadresseerden.

Al snel werd de fout ontdekt en verzond het College een nieuwe mail aan deze groep van duizend abonnees om te melden dat het per abuis de adressen aan iedereen had gezonden. Deze nieuwe mail bleek echter opnieuw alle adressen in de cc-lijst te bevatten. Waarop het College zich genoodzaakt zag om een derde mail te sturen met het verzoek om beide eerdere berichten te verwijderen.

 

Een uitgebreid artikel is te lezen op de site van Emerce.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/393328). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.