Managed hosting door True

McAfee verkiest Ierland voor hoofdkantoor

 

McAfee verhuist zijn internationale hoofdkwartier van Amsterdam naar een nog te bepalen lokatie in Ierland. Financieel directeur Steve Richards geeft ronduit toe dat belastingvoordeel het voornaamste motief is.

Hij haast zich te benadrukken dat de verplaatsing van het hoofdkantoor slechts éénentachtig mensen betreft. De topman benadrukt dat dit niet werknemers zijn die contact hebben met klanten, maar dat zij interne activiteiten uitoefenen zoals boekhouding, orderverwerking en in enige mate de eigen it. "Customer-facing is een taktische activiteit en dat moet echt lokaal gebeuren."

Het kantoor in Amsterdam telt momenteel 118 medewerkers, waarvan er dus ongeveer 35 blijven. Die mensen maken McAfee Nederland uit. De Amerikaanse leverancier van antivirus- en beveiligingssoftware heeft in Ierland tot op heden alleen een handjevol verkopers. De lokatie voor het hoofdkwartier, dat alles buiten de Verenigde Staten en Japan omvat, moet begin komend jaar rond zijn.

De verhuizing is puur ingegeven door belastingvoordelen die Ierland biedt aan vestigende bedrijven. Dit heeft al kantoren en fabrieken van vele andere it-bedrijven daarheen gelokt, waaronder Dell, Nvidia, Apple en Intel. McAfee-topman Richards voegt toe dat er geen negatieve factoren vanuit Nederland zijn voor de verplaatsing van het hoofdkwartier. "Nederland is voor ons een goed lopend land, disproportioneel zelfs in vergelijking tot de rest van Europa. We hebben in Nederland nu een marktaandeel van ruim vijftig procent."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/317340). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×