Managed hosting door True

Steeds meer hackers komen binnen via browser

 

Volgens de Computing Technology Industry Association (CompTIA) vormen browsergebaseerde aanvallen de volgende grote dreiging voor de beveiliging van bedrijfsnetwerken.

Aanvallen via browsers gebeuren door computergebruikers via een e-mail of chat-bericht naar malafide (maar onschuldig ogende) websites te lokken. Daar wordt getracht om hen persoonlijke gegevens te ontfutselen zoals kredietkaartnummers en bankrekeningen. De hackers slagen er via zo’n site ook in om hun kwalijke code op de computer van het slachtoffer te zetten. Ook bedrijfsgegevens komen in gevaar.


Het aantal browsergebaseerde aanvallen steeg meer dan alle 14 andere categorieën in het overzicht van CompTIA. De organisatie ondervroeg ongeveer 900 IT-professionals over de hackeraanvallen waarmee hun bedrijf het afgelopen jaar te maken kreeg. 36,8 procent van de ondervraagde bedrijven bleek in de laatste helft van 2003 via browsers te zijn aangevallen, terwijl dat het jaar voordien slechts 25 procent was. Opvallend is ook dat 68,6 procent van de ondervraagden wormen en virussen als de grootste bedreiging beschouwt, terwijl dat in 2002 nog 80 procent was.Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/283080). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

hoog tijd dus om alternatieve browsers in de bedrijfswereld te gaan toepassen
als consultant raad ik dat nu al bijna 3 jaar aan om bvb Netscape of Mozilla te gebruiken inplaats van de waarschijnlijk eeuwig onveilige IE versie X.x

grtz

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×