Managed hosting door True

Industrie&ICT: ISA 99 brug naar kantoor

 

De standaardenorganisatie ISA werkt aan een nieuwe beveiligingsstandaard voor industriële automatisering. Dit ISA 99-protocol koppelt procescontrolesystemen aan kantoorautomatisering.

Op de vakbeurs Industrie&ICT, die nog tot en met vrijdag in Utrecht plaatsgrijpt, is een van de thema's de integratie tussen de productie- en de kantoorautomatisering. Een van de middelen daarvoor is de inzet van protocollen. De standaardenorganisatie ISA werkt bijvoorbeeld aan een nieuwe beveiligingsstandaard voor industriële automatisering. Dit ISA 99-protocol koppelt procescontrolesystemen aan kantoorautomatisering.

Bovendien bekijkt ISA of de informatiebeveiligingsstandaard ISO/IEC 27000, die in de ict-wereld gangbaar is, op de procesindustrie kan worden toesneden. De werelden van productieautomatisering (automatie) en administratieve automatisering (informatisering) komen namelijk steeds meer met elkaar in aanraking. De expertise van de ict-afdeling wordt ingezet om productiesystemen beter te beveiligen. Die draaien meer en meer in Microsoft Windows-omgevingen.

"Tot een jaar geleden was het gebruik van antivirus-software en firewalls op productieservers in een fabrieksomgeving niet toegestaan. Die belastten de prestaties van de productiesystemen. Nu is dat aan het veranderen.", zegt Ruud Welschen, productmanager process control & safety systems bij Siemens Nederland. "MS Windows-systemen moet je beveiligen en er zijn regelmatig patches nodig. Ik wil geen paniek schoppen, maar producenten zullen hiervoor een beleid en protocollen moeten ontwikkelen."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2724609). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×