Managed hosting door True

Tweeduizend euro voor beste security-scriptie

 

hacker beveiliging security

Studenten die een scriptie schrijven over informatiebeveiliging kunnen hun onderzoek insturen voor de Joop Bautz Information Security Award. Zij maken dan kans op een geldprijs van tweeduizend euro.

De vakvereningingen ECP.nl, Platform voor Informatiebeveiliging (PvIB), de beroepsorganisatie voor it-auditorsm, NOREA en Information Systems Audit and Control Assocation (ISACA) reiken gezamenlijk een prijs uit voor de beste afstudeerscriptie over informatiebeveiliging. De studenten kunnen een geldbedrag winnen van tweeduizend euro.

De Joop Bautz Information Security Award moet studenten stimuleren om een belangrijke bijdrage te leveren binnen het werkveld van informatiebeveiliging. De prijs is vernoemd naar Joop Bautz die veel publicaties over het onderwerp schreef. Het Voorschrift Informatiebeveiliging Rijksdienst (VIR) en de Code voor Informatiebeveiliging (nu ISO/IEC 27002) zijn naar de ideeën van Bautz ontwikkeld.

OV-chipkaart

Vorig jaar won de scriptie ‘security evaluation of the disposable ov-chipkaart'. Hierin schreef de student over de kwetsbaarheid van de ov-chipkaart. Volgens de vakverenigingen leidt de prijs ertoe dat vele waardevolle scripties van beginnende vakgenoten een bredere bekendheid hebben gekregen.

Studenten kunnen hun scriptie indienen bij het secretariaat jbisa. Voor meer informatie voor inschrijving, zie www.jbisa.nl. De scripties worden door een jury, ingesteld door de vakverenigingen, beoordeeld. Op 8 oktober wordt de prijs uitgereikt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2636199). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×