Managed hosting door True

Beveiliging blijft kopzorgen geven

 

Het halfjaarlijks rapport van Symantec over de internet security-gevaren in de tweede helft van 2003, schildert eens te meer een toestand die nog niet echt blijk geeft van beterschap.

In de tweede helft van 2003 rapporteerden de helft van de geanalyseerde bedrijven een ernstig security probleem, tegen slechts een zesde van de bedrijven in de eerste helft van het jaar. Hoewel de bedrijven steeds vaker bereidheid zijn om problemen toe te geven, is Symantec ervan overtuigd dat er sprake is van een forse toename van problemen. Tegelijk nam ook de ernst van de inbreuken toe, terwijl de snelheid waarmee probleemtoestanden wordt uitgebuit duidelijk versnelt. Symantec sluit dan ook niet uit dat in de toekomst een 'zero day' probleem opduikt: gebruikers ondervinden snel en wereldwijd de nadelige gevolgen, nog voor het probleem bekend is bij producenten en/of securityspecialisten.
 
Verder nam het aantal complexe aanvallen (via meer dan een aanvalsweg) toe en maken nieuwe inbreuken steeds vaker gebruik van de achterpoortjes die na vroegere besmettingen open bleven staan. Ook blijken hackers steeds vaker uit te zijn op het inwinnen van paswoorden, et cetera. Oplossingen moeten komen uit de hoek van de soft- en systeembouwers, maar iedereen moet voldoende kennis en inzicht hebben met het oog op een veilig internetgedrag.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258065). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×