Managed hosting door True

Overheid keurt encryptiesoftware van SafeBoot goed

 

De Nederlandse overheid heeft encryptiesoftware van SafeBoot goedgekeurd voor de versleuteling van vertrouwelijke informatie bij departementen.

De encryptiesoftware van SafeBoot, onderdeel van databeveiliger McAfee, is door de Nederlandse overheid goedgekeurd voor het versleutelen van vertrouwelijke informatie bij ministeries. Het gaat om de paketten Device Encryption versie 5.00, 5.01 en 5.11. De certificering is nodig om software bij overheidsinstanties in te kunnen inzetten.

Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV), onderdeel van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), heeft de goedkeuring toegekend. Het NBV bepaalt encryptiestandaarden bij de Nederlandse overheid en evalueert encryptieprojecten.

Megacontract

SafeBoot wil zonder instemming van de overheid niet zeggen aan welke Nederlandse ministeries het encryptiesoftware levert of gaat leveren. Het bedrijf, dat in oktober 2007 voor 350 miljoen dollar werd overgenomen door McAfee, is een van de grootste leveranciers van encryptiesoftware bij de Amerikaanse overheid. Onlangs werd ook een megacontract afgesloten met de National Health Service, het Britse ministerie voor gezondheidszorg.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2442916). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×