Managed hosting door True

Atos Origin en Novell sluiten partnerovereenkomst

 

Handen schudden

Ict-dienstverlener Atos Origin heeft een partnerovereenkomst gesloten met softwareleverancier Novell. Het Frans-Nederlandse bedrijf gaat identity- en securitymanagementsoftware van Novell leveren en implementeren.

Ict-dienstverlener Atos Origin en Novell hebben een partnerovereenkomst gesloten. Atos Origin levert en implementeert identity- en securitymanagementsoftware van Novell. Het gaat om de pakketten Identity Manager, Access Manager (voor webapplicaties), Sentinel (real-time monitoring) en Secure Login. De partnerovereenkomst wordt in de toekomst mogelijk uitgebreid met andere managementsoftware en Suse, de Linuxdistributie van Novell.

De partnerovereenkomst werd bekendgemaakt tijdens Brainshare, het jaarlijkse gebruikerscongres van Novell. René Baas, senior vice-president global sales, die namens Atos Origin de handtekening onder het contract zette: "Novell speelt een leidende rol op het gebied van identity- en securitymanagementsoftware. Door de samenwerking kunnen wij onze klanten een sterker portfolio bieden aan managementsoftware."

Europa

Novell wil door de samenwerking met Atos Origin meer grip krijgen op de Europese markt. De automatiseerder, die wereldwijd actief is in veertig landen, behaalt 80 procent van zijn omzet in Europa. De totale markt voor security-, identity- en accessmanagementsoftware was in 2007 goed voor een omzet van 1,8 miljard dollar (cijfers van Gartner). Marktonderzoekers verwachten dat die markt het komende jaar met 12 tot 15 procent groeit.

Bij de consultancytak van Atos Origin, die gericht is op security- en identitymanagement, werken ongeveer honderd mensen. De partnerovereenkomst is gesloten voor onbepaalde tijd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2435947). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×