Managed hosting door True

Product: 'Locate Laptop' vindt gestolen laptop terug

Dit artikel delen:

Wie bang is zijn laptop kwijt te raken, kan gerust ademhalen. Er is nu een programma dat een gestolen machine opspoort en een backup maakt zodra de dief online gaat.

Goed nieuws voor wie vaak met een notebook op de hort is. Het Indiase ict-bedrijf Unistal Systems heeft een softwaretoepassing ontwikkeld die gestolen laptops kan opsporen. Bovendien maakt het programma meteen een backup van de gegevens op de verdwenen computer.

De toepassing, die simpelweg 'Locate Laptop' heet, begint ongemerkt te werken wanneer de dief online gaat. Vervolgens stuurt het programmaatje informatie door naar de online account van de eigenaar, waarmee de locatie van het apparaat kan worden bepaald.

Sterker nog, de gegevens op de laptop kunnen zelfs versleuteld naar een veilige server gekopieerd worden, terwijl de dief daar niets van merkt. In een laatste fase kan er contact worden opgenomen met de lokale politiediensten. Tenzij de eigenaar zelf het heft in handen wil nemen natuurlijk. De software kost 50 euro.

www.locatelaptop.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hier zie je maar weer dat een journalist zelfs gelooft dat dit werkt....
- Natuurlijk merk je dat je laptop aan het communiceren is, als deze copieert, zelfs bij een snelle jongen. Alleen een leek ziet dit niet.
- Een beetje dief weet vandaag de dag ook wel dat hij niet online moet gaan om getraceerd te worden.
Kortom: Deze logt offline in met of zonder hulpsoftware en kijkt dan wat er op staat. Zelfs op Internet zijn tooltjes om het windows logonscherm te negeren, waarop zelfs (encrypted) data gewoon te lezen is, omdat hij denkt dat je geauthenticeerde gebruiker bent. Helaas moet ik zeggen zijn de ontwikkelingen voor een beetje IT-er met wat diepgaande kennis en wat tooltjes gemakkelijk te omzeilen.
Aan de andere kant gaat het vaak niet om de data, maar de laptop, dus maakt men die gewoon leeg. Als men bewust uit is op data, geloof mij dan weten ze vaak al veel meer over die laptop.
Niettemin is het goed dat er iets is ipv niets, dit maakt het toch wat moeilijker, maar het is dus niet zaligmakend dat is wat ik met dit uitgebreide verhaal wou zeggen.

n.a.v. de vorige reactie (@itismeguys):
Natuurlijk zijn er slimme dieven, maar er zijn nog veel meer minder slimme dieven. Ik bedoel maar, als je zoveel verstand van computers hebt kun je ook gewoon een baan krijgen.

Case in point: vorig jaar is bij een inbraak mijn telefoon gestolen. Omdat ik het IMEI nummer had, heeft de politie de telefoon uitgepeild, teruggevonden, en de inbreker en twee helers opgepakt.

Het was overigens boeiend om te zien wat men aan software en ringtones op die telefoon had gezet :-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.