Managed hosting door True

Veiligheidscluster HSD werft talent via zomerschool

Veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD) biedt zestig studenten uit binnen- en buitenland een plek aan in zijn zomerschool voor cybersecurity. De studenten richten zich op concrete technische kwesties, krijgen les in juridische zaken en delen hun opgedane kennis over cybersecurity.

De opdrachten omvatten ondermeer de ontwikkeling van de nieuwe generatie firewalls, het goed kunnen inschatten van cyberrisico’s en het vinden van de ultieme oplossing voor sterke wachtwoordbeveiliging.

Het inhoudelijke programma wordt gevormd door zowel de technische aspecten van cybersecurity als de juridische en beleidsmatige kant van dat onderwerp. De deelnemers gaan ook in op concrete veiligheidsvraagstukken. 

Andere onderdelen van de zomerschool zijn onder andere het betalen met crypto-geld en wetshandhaving op het Darkweb.


Darkweb

De zomerschool duurt van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus 2017.

De zomerschool wordt voor het derde jaar op rij georganiseerd. Naast HSD zijn onder meer de Navo, Europol, Defensie en de Universiteit Leiden betrokken. Zij proberen via deze school nieuw talent te scouten en delen hun kennis over cybersecurity binnen hun aandachtsgebieden.

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.