Managed hosting door True

Kaspersky stopt samenwerking met Europol

 

De Russische beveiligingsspecialist Kaspersky trekt de stekker uit het anti-ransomware-project No More Ransom en zijn samenwerking met Europol. Het bedrijf doet dat als reactie op een resolutie die het Europees Parlement aannam en die Kaspersky van de Europese markt wil bannen.

De motie die de EU aannam, vraagt om een uitgebreide analyse van van de software, it en infrastructuur die in Europa gebruikt worden, maar stelt ook voor om ‘potentieel gevaarlijke software en apparaten uit te sluiten en te verbieden als ze als kwaadaardig bevestigd zijn, zoals Kaspersky Lab’.

In een reactie op Twitter stelt Eugene Kaspersky dat zijn bedrijf daarmee gedwongen wordt om de samenwerkingen met Europol en NomoreRansom op te zeggen. Verder stelt de topman nog dat Kaspersky twintig jaar lang de EU beschermd heeft tegen cybercriminelen en dat dat leiddetot verschillende arrestaties.

Kaspersky was, samen met Europol en McAfee (ex-Intel Security) een van de gangmakers van NoMoreRansomware, een website die slachtoffers van ransomware helpt en hen tools ter beschikking stelt om opnieuw de controle te krijgen over hun computer.

Nederland sloeg eerder al de Kaspersky-software in de ban en ook de V.S. verbieden het gebruik van Kaspersky-producten omdat het bedrijf te nauwe banden zou hebben met het Kremlin en er een risico op spionage bestaat. Het bedrijf heeft daarover een rechtszaak lopen.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6383058). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Reacties

Kaspersky wordt de EU uit gebonjourd.
Ondertussen richt het een dochterbedrijf op dat via een offshoreconstructie technisch gezien geen dochterbedrijf is en licenseert zijn techniek aan dat bedrijf om met antivirus- producten op de Europese markt te kunnen komen. Dankzij die offshoreconstructie wordt dan ook nog even alle winst doorgesluisd uit Europa.
Zien we binnenkort dan een nieuwe Italiaanse speler op de anti-virus markt?

De EU wil klaarblijkelijk niet dat hun spionagesoftware ontdekt wordt.

Jan, EU-spionagesoftware? Ik wist niet dat bij ons de integratie al net zo ver is de RF of de USA. Welke software gebruikt het statenverband? Hopelijk is het dan F/OSS en geen © EU.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.