Managed hosting door True

DXC splitst Amerikaanse overheidstak af via fusie

 

splitsing

DXC Technology heeft zijn Amerikaanse overheidsactiviteiten samengevoegd met de eerder overgenomen bedrijven Vencore en Keypoint Government Solutions en afgesplitst in de nieuwe onderneming Perspecta. Dit bedrijf krijgt vanaf 31 mei 2018 een notering aan de New York Stock Exchange (NYSE).

Het plan om de it-overheidstak in een apart bedrijf onder te brengen dateert eigenlijk al van 2015. Toen ging het om een splitsing van de Amerikaanse it-dienstverlener CSC in een overheidstak en een tak voor commerciële klanten en publieke organisaties buiten de Verenigde Staten. Het plan liep vertraging op door de fusie van CSC en HPE Services tot het it-concern DXC Technology op 1 april 2017.

In oktober vorig jaar kondigde DXC het hernieuwde plan voor een fusie en een afsplitsing aan. Perspecta heeft een geschatte omzet van 4,3 miljard dollar; er werken zo'n veertienduizend man bij deze overheidsautomatiseerder.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6353459). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.