Managed hosting door True

Hackathon helpt UWV en SVB met e-identificatie

identity management

Uitkeringsinstanties UWV en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) slaan de handen in een voor een gezamenlijke hackathon. Hierbij moeten deelnemers oplossingen vinden voor vijf probleemsituaties uit de praktijk. Zo willen de overheidsinstellingen onder meer nieuwe manieren van online identificatie realiseren.

Studenten, computerprofessionals en klanten van beide organisaties worden uitgedaagd deel te nemen aan de hackaton, die in het weekend van 28 en 29 oktober plaatsvindt in de Strijp-S in Eindhoven. Dat oude Philips-bedrijfsterrein is omgebouwd tot een Seats2Meet-locatie voor flexwerkers. Tijdens de hackathon staat de vraag welke digitale diensten of producten er moeten worden toegevoegd aan de dienstverlening van UWV en/of SVB centraal.

Deelnemers moeten oplossingen bedenken voor vijf actuele klantvraagstukken. Denk hierbij aan nieuwe manieren van online identificatie of het vergroten van digitale vaardigheden bij niet-digivaardige burgers. De oplossingen moeten het dagelijkse werk van SVB- en UWV-medewerkers sneller en slimmer maken.

Deelnemers maken kans op de hoofdprijs van 2500 euro en krijgen de mogelijkheid om de oplossing bij de overheidsinstellingen te implementeren. Daarnaast worden tijdens het weekend workshops georganiseerd en kunnen deelnemers netwerken.

Chatbot

Dit is niet de eerste hackathon van UWV en SVB. De overheidsinstellingen sloegen vorig jaar ook al de handen in een voor een gezamenlijke hackathon. Daar werd bijvoorbeeld een chatbot voor de Facebook-pagina van het UWV ontwikkeld, waarbij klanten digitaal een vraag kunnen stellen die vervolgens automatisch wordt beantwoord.

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.