Managed hosting door True

CEO's ICT-giganten bezoeken Donald Trump

Apple, Microsoft, Google, Oracle en Cisco en SpaceX in gesprek met nieuwe VS-president

 

Donals Trump tijdens zijn campagne.

De directeuren van de ict-giganten Apple, Microsoft, Google, Oracle en Cisco en SpaceX gaan woensdag 14 december 2016 op bezoek bij de nieuwgekozen president van de VS, Donald Trump. Dat melden bronnen aan de Amerikaanse zakenkrant Wallstreet Journal.

De agenda van de bijeenkomst in de Trump Tower in New York is niet openbaar. Volgens techsite Code schuift ook Amazon-directeur Jeff Bezos aan. Uber, Netflix en Airbnb zouden niet bij de ontmoeting zijn. 

Onderwerpen die ter tafel komen, zijn waarschijnlijk hervormingen die de productie van tech-apparatuur in eigen land aantrekkelijker moeten maken. Veel ict-bedrijven wijken voor de productie van apparatuur uit naar lagelonenlanden. Ook wordt er mogelijk gesproken over constructies via brievenbusfirma's in het buitenland waardoor de afdracht van winstbelasting wordt omzeild.

Trump had tijdens zijn campagne kritiek op Apple dat de beveiligingscode van de iPhone van een aanslagpleger niet wilde delen met de FBI. Volgens het bedrijf zou openheid over de beveiliging van iPhones de privacy van al zijn gebruikers schaden. Trump riep daarop op om Apple-producten te boycotten.

Paypal-directeur adviseert Trump

Tijdens zijn campagne uitte Trump ook kritiek op de ict-sector als geheel. Dat ging zowel om belastingconstructies als om de keuze van Apple om de beveiliging van de iPhone van een aanslagpleger niet te delen met de FBI.

Investeerder en mede-oprichter van betaaldienstverlener Paypal, Peter Thiel, zal waarschijnlijk als adviseur aanschuiven bij het gesprek. Thiel is één van de weinige prominente ict-ondernemers uit Silicon Valley die tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen openlijk zijn steun uitsprak voor Trump.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5899164). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

En wie zou je eigenlijk enger moeten vinden? Trump of die CEO's die meer over ons weten dan de CIA/NSA/etc.

Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×