Managed hosting door True

Decos regelt verhuis- en overlijdensbericht gemeente

 

Decos, leverancier van documentsoftware voor de lokale overheid, heeft een aanbesteding gewonnen van King (Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten) voor het leveren van webdiensten voor verhuis- en overlijdensberichten. King gaat deze webdiensten aanbieden aan gemeenten, die dan zelf niet meer hoeven te investeren in digitale dienstverlening op dit gebied.

Het project is onderdeel van de Digitale Agenda 2020, een initiatief van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en King om samenwerkingen tussen gemeenten op het gebied van e-dienstverlening te bevorderen.

Decos gaat twee webdiensten leveren: één voor het verwerken van verhuizingen en één voor het doorgeven van een overlijdensgeval. De webdienst voor verhuisberichten is gericht op inwoners van gemeenten. Het formulier voor overlijdensberichten richt zich op begrafenisondernemingen en wordt aangeboden in een portaal speciaal voor die branche. De webdiensten zijn gebaseerd op Join E-Formulieren, een onderdeel van de softwaresuite Join van Decos.

Rond het einde van het eerste kwartaal van 2017 wil King de nieuwe digitale dienstverlening live hebben.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5897784). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij King
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×