Managed hosting door True

Zeeuwse gemeenten sluiten aan op kabelplatform

 

Alle dertien Zeeuwse gemeenten maken vanaf 1 oktober 2016 gebruik van een centraal platform voor het registreren van graafvergunningen en breekmeldingen voor werkzaamheden aan kabels- en leidingen. Ook netbeheerders Delta en Volker Wessels Telecom werkten actief mee aan de totstandkoming van het zogenoemde Moor-platform van leverancier Public Space Management Services (PSMS).

Dat bedrijf uit Hilversum implementeerde in drie maanden het Moor-platform bij de dertien gemeenten. Dat gebeurde in vier clusters. Ook zijn zo'n zestig medewerkers van Delta getraind. Samen met de medewerkers van alle gemeenten is er in totaal ruim tweehonderd man die met het platform kan werken. 

Ondanks verschillende inspanningen hadden gemeenten nog afzonderlijke richtlijnen voor kabels en leidingen. Zo waren er tot voort kort verschillende regels en afspraken met de diverse netbeheerders. PSMS meldt dat de wens om de processen rondom het aanvragen van vergunningen en het indienen van graafmeldingen, te stroomlijnen en uniform te maken vanuit zowel de dertien gemeenten in Zeeland als de netbeheerders Delta en Volker Wessels Telecom kwam.

Landelijk maken zo'n tweehonderd gemeenten gebruik van het Moor-platform. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5846787). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×