Managed hosting door True

Overheid wil dat burgers GBA-data checken

 

'Voorkom gedoe, kijk het na’. Dat is het motto van de online campagne voor een betere registratie van persoonsgegevens bij gemeenten die minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft gelanceerd. De campagne, die mede op verzoek van de Tweede Kamer en gemeenten wordt gevoerd, vraagt mensen bij te dragen aan een betere kwaliteit van de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA).

Veel overheidsdienstverlening is gebaseerd op registratie in de GBA. Wie niet goed geregistreerd staat, loopt de kans diensten als toeslagen en stempassen mis te lopen. Mensen hebben hier zelf een rol in, vindt BZK. Het ministerie wijst er op dat zij hun gegevens kunnen controleren en contact met hun gemeente moeten opnemen als deze niet kloppen. Ook moeten zij tijdig wijzigingen doorgeven, bijvoorbeeld bij verhuizingen.

Veel mensen blijken onvoldoende op de hoogte te zijn van wat er van ze wordt verwacht, stelt het departement. Met deze campagne wil minister Plasterk hier verandering in brengen. Overigens staat 97,8 procent van de mensen al wel op het juiste adres geregistreerd.

Op Voorkomgedoe.nl is meer informatie te vinden over de campagne die tot 16 december loopt en bestaat uit banners op diverse nieuwssites, online advertenties en een digitale toolkit voor gemeenten. Deze site is gekoppeld aan Mijn.overheid.nl, de persoonlijke website voor overheidszaken waar mensen hun gegevens digitaal kunnen inzien. Op Mijn.overheid.nl kunnen mensen zien hoe ze in de GBA geregistreerd staan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4900760). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Denk je even snel de gegevens welke van jou geregistreerd staan in de GBA, blijkt dat je eerst toestemming moet geven aan diverse overheidsinstantie's om je voortaan per E Mail te benaderen, i.p.v. per post.
Lees dus eerst de uitgebreide voorwaarden welke je eerst open moet klikken.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×