Managed hosting door True

Cascadis komt met vergelijkingssite gemeenten

Overheid & ICT 2013

 

Cascadis, de beroepsvereniging van webprofessionals in de publieke sector, heeft de site benchlearning.org gelanceerd tijdens de vakbeurs 'Overheid & ICT 2013'. De site bevat gegevens over back- en midofficeproducten van gemeenten, verdeeld over de hoofdgroepen strategie, governance, it-processen en het e-Loket. De deelnemende gemeenten kunnen hun eigen organisatie op de hoofdgroepen benchmarken met die van andere gemeenten.

Benchlearning.org is door Cascadis ontwikkeld in samenwerking met adviesbureau PWC, Universiteit Twente, RZ-advies en online-onderzoekskantoor Parantion. Volgens Ron Zwetsloot, voorzitter van Cascadis, bevat de site een schat aan informatie. Een dergelijk vergelijkingsinstrument met deze data bestaat nog niet binnen de Nederlandse overheid, stelt hij. Op termijn wil Cascadis op de site ook andere lokale overheden met elkaar vergelijken.

Alle gemeenten kunnen kosteloos meedoen. Zij krijgen dan een aantal vragenlijsten over de hoofdthema's opgestuurd die ze moeten invullen. Het is volgens Zwetsloot niet de bedoeling dat de benchlearning-site een ranglijst oplevert met 'beste' en 'slechtste' gemeenten. 'Het is een leerinstrument. Daarom noemen we het ook benchlearning. Het gaat om kennisdeling. Dat een gemeente kan zien hoe andere gemeenten bepaalde zaken aanpakken om de dienstverlening te verbeteren en daarover haar licht opsteekt.'

Benchlearning.org Cascadis

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4715008). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×