Managed hosting door True

Franse uitgever ELS neemt Sdu over

 

Handen schudden

Het Franse uitgeefbedrijf Editions Lefebvre Sarrut (ELS) neemt het Nederlandse uitgeefbedrijf Sdu over van de investeerders AAC Capital Partners en Allianz Capital Partners. Sdu geeft naast vakbladen, waaronder de Automatiseringgids, ook informatiediensten en software uit, met name voor juristen, de bouwwereld, de overheidsmarkt (de VIND-catalogus voor gemeenten) en het midden- en kleinbedrijf (het salarispakket SDU Salaris Office SSO). De financiële gegevens van de transactie worden niet bekend gemaakt.

Bij Sdu Uitgevers uit Den Haag werken zo'n zeshonderd man. De  uitgever behaalde in 2011 een omzet van zo'n 130 miljoen euro. Het bedrijf, de voormalige Staatsdrukkerij en Uitgeverij, heeft een belang in de Duitse juridische online uitgeverij Juris.

Editions Lefebvre Sarrut telt circa 1800 medewerkers en realiseerde in 2011 een omzet van ruim 360 miljoen euro. ELS is eigendom van de families Lefebvre en Sarrut en is actief in de Europese markt op het terrein van juridische vakinformatie en opleidingen. De acquisitie van Sdu past binnen de strategie van ELS, waarbij de focus ligt op versterking van de positie in het juridisch domein, verbreding van de marktpositie in West-Europa en uitbreiding van het productaanbod met nieuwe diensten en geavanceerde informatieoplossingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4641038). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×