Managed hosting door True

Kamer en EZ blijven ruziën over software-octrooi

 

Het ministerie van Economische Zaken en de Tweede Kamer blijven twisten over het officiële Nederlandse standpunt ten aanzien van softwarepatenten. Kamerleden Martijn van Dam (Pvda) en Ada Gerkens (SP) vragen vandaag opnieuw om opheldering van het standpunt van EZ.

Vorige maand dwong het parlement minister Brinkhorst om in de Europese Unie te pleiten voor strakkere regels voor softwareoctrooien. Brinkhorst had eerder gekozen voor ruime softwarepatenten, het parlement dwong hem daarop terug te komen.
De Tweede Kamer twijfelt er nu aan of EZ zich wel aan die afspraak houdt.

Van Dam en Gerkens vinden de meest recente uitleg van Brinkhorst’s standpunt onduidelijk. "We hebben dat vage antwoord moeten ontleden. Hij wil in een brief aan de Europese Raad van Ministers het standpunt van het parlement bekrachtigen. Dat is echter onvoldoende."
Ze willen met nieuwe kamervragen vandaag de mening van de minister verder aanscherpen.


De eerdere mededeling van Brinkhorst kwam ook al naar aanleiding van kamervragen, naar aanleiding van uitlatingen van een EZ-ambtenaar in The International Herald Tribune. Die stelde dat er Nederland niet van mening was veranderd.


De Raad van Ministers oordeelde in juni over een voorstel van de Europese Commissie voor softwareoctrooien. De Tweede Kamer wil dat Nederland hetzelfde standpunt inneemt als het Europees Parlement. Dat wil strakkere voorwaarden voor patenten op software. De Raad van Ministers wil minder veranderen aan het voorstel van de Commissie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/345502). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×