Managed hosting door True

PinkRoccade maakt TSS stabieler en breder

 

Total Specific Solutions (TSS) wordt een stabielere ict-dienstverlener met een bredere positie op de markt, na overname van de divisie Business Solutions van Getronics. Dat zegt financieel directeur Van Amerongen. De divisie krijgt de namen PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government.

Ict-dienstverlener Total Specific Solutions (TSS) hoopt met de overname van Getronics' divisie Business Solutions (BS) de stabiliteit van het bedrijf te vergroten en een bredere positie op de Nederlandse markt te krijgen. Dat vertelt financieel directeur Matthieu van Amerongen van TSS.

In één klap krijgt het bedrijf voet aan de grond bij lokale overheden en in de gezondheidszorg, sectoren waarin TSS tot dusver vrijwel niet actief was. "Op dit moment doen we weinig in de zorg. Onder lokale overheden hebben we wel wat klanten, maar dat is in andere disciplines", zegt Van Amerongen.

Vervolgacquisities

De achthonderd werknemers en de vele klanten die zijn bedrijf overneemt, hoeven volgens de financieel directeur niets te vrezen. Zij zijn inmiddels allemaal ingelicht over de overname.  De divisie krijgt de namen PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government.

"PinkRoccade heeft een sterk management dat goed op de hoogte is van de verschillende markten. Bovendien heeft TSS zelf ook de nodige ervaring in de ict-sector." Hij vertelt dat de dienstverlener verder gaat investeren in de producten en de aanvullende dienstverlening. "Ik sluit daarbij mogelijke vervolgacquisities niet uit."

Ook krijgt de directie van de onderneming binnenkort een nieuwe algemeen directeur. Wie dat wordt, wil Van Amerongen echter niets kwijt. "Dat maken we binnen een paar weken bekend. Het is in elk geval iemand met relevante ervaring."

Decentraal

De nieuwe onderdelen krijgen de naam PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government. Aangezien TSS een decentraal aangestuurde organisatie is, blijven de twee onafhankelijk van de andere divisies binnen de onderneming. Dat is ook bij andere, al eerder aangekochte bedrijven zoals Everest, het geval. Everest werd in juli 2008 van Getronics overgenomen.

Toch genieten de huidige acht en toekomstige tien verschillende bedrijfsonderdelen van Total Specific Solutions van synergievoordelen, zegt Van Amerongen. Hij denkt daarbij aan gezamenlijke inkoop van, bijvoorbeeld, softwarelicenties. "Ze kunnen ook toevoegde waarde bieden aan elkaars klanten. Twee bedrijven kunnen immers meer bieden dan één." Andere activiteiten, zoals die van de afdelingen financiën en p&o, blijven echter strikt gescheiden.

Autonoom

 In 2008 groeit Total Specific Solutions vooral door de aankoop van onder andere Everest en Business Solutions. Twintig procent van de groei is volgens Van Amerongen echter autonoom.

Op 1 december 2008 werd bekend dat Getronics de Business Solutions, de laatste onverkochte divisie van zijn bedrijfsonderdeel Business Application Services (BAS) aan TSS verkoopt voor een onbekend bedrag. De definitieve overdracht is nog wel afhankelijk van goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en van de ondernemingraad van Getronics. Van Amerongen hoopt dat dit voor eind 2008 gebeurt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2794044). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Roccade -> Pink Roccade -> Getronics -> KPN -> TSS ->???

Als ik het aankoopbeleid lees van TSS zie ik een bekend patroon van kopen, snel groeien en dan...? Zie HCS, Newtron, Begemann, TAS, Fortis etc. Toch veel overeenkomsten in de naam TSS en TAS en saillant dat Tjitske Strikwerda de investeerder is.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×