Managed hosting door True

Ambtenaren krijgen bijles over ODF

 

Het ministerie van Economische Zaken start een campagne onder ambtenaren om de bekendheid van het Open Document Format (ODF) te vergroten. Het verbaast staatssecretaris Frank Heemskerk niet dat weinig ambtenaren het formaat kennen.

Staatssecretaris Frank Heemskerk start een actie om de bekendheid van het Open Document Format (ODF) onder ambtenaren te vergroten. Dat schrijft hij in een reactie op vragen van Kamerlid Arda Gerkens. Zij stelde kamervragen naar aanleiding van berichten in Computable over de slechte bekendheid van ODF en PDF onder ambtenaren.

De actie start in het najaar. Onderdeel van de campagne is een brief aan  gemeenten, provincies, waterschappen en grote uitvoerende partijen, zoals het UWV, de Belastingdienst en het CWI. Daarin staat meer informatie over het werken met ODF. Ook ontvangen die partijen software die nodig is om binnen de organisatie met ODF te werken.

Niet verrassend

Heemskerk is niet verrast dat maar weinig ambtenaren de ODF-standaard kennen. Volgens hem moeten de cijfers in perspectief worden gezien. "Voor het actieplan Nederland Open in Verbinding (NOiV) was er alleen kennis van ODF bij een select groepje experts. Onder ambtenaren, bedrijven en burgers bleef de kennis laag. Het percentage overheidsmanagers dat inmiddels wel gehoord heeft van ODF is volgens het onderzoek gestegen tot boven de vijftig procent. Ik vind dat geen slecht resultaat", aldus Heemskerk.

Daarnaast zegt Heemskerk dat het opgerichte programmabureau en de aangestelde ambassadeur Erik Gerritsen ook de kennis van open source en open standaarden onder ambtenaren moet vergroten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2754664). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Lekker belangrijk, digitaal archiveren is bij de overheid voornamelijk non-existent.

Des te belangrijker is het juist.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×